Om Johan

Jag föddes 1982 och blev tidigt intresserad av trädgård och natur. Jag valde naturbruksgymnasium med inriktning trädgård, innan jag studerade vidare till landskapsingenjör på Svenska Lantbruksuniversitet. Jag har tidigare arbetat som parkarbetare, trädgårdsanläggare och trädvårdare, och är nu konsult på ett stort bolag.

Trädgården

Nu bor jag i villa för första gången och är glad över att äntligen kunna arbeta långsiktigt med att skapa vår trädgård. Den kommer innehålla stor variation av perenner och lökar, och det kommer odlas och fixas med boenden och växter för insekter.

Miljön

Miljöintresset började på gymnasiet och då var jag även aktiv i Naturskyddsföreningen. Intresset har följt mig sen dess och vid det här laget har jag hunnit titta på massor med dokumentärfilmer, och är aktiv i samhällsdebatten. Jag pratar gärna om klimat och miljö med omgivningen när tillfälle ges.

Jag i Nerikes Allehanda 2002-06-05

Naturen

Jag har utvecklat ett stort intresse för naturen, och är glad över att jag även har fått Eva att vilja ge sig ut. Vi har en härlig skog precis runt hörnet hemifrån, och det är fantastiskt att enkelt kunna gå ut där. Jag längtar också väldigt mycket efter första kajakpaddlingen med vår dotter, när hon blir tillräckligt gammal för det.

Det finns många smultronställen i naturen i Sverige, som jag kommer jag dela med mig av i bloggen. Att resa och upptäcka saker behöver inte belasta miljön, klimatet eller plånboken så mycket!