Dyra tågbiljetter för korta resor

Vi skrev mejlet nedan till SJ Kundservice den 6 augusti, och har ännu inte fått något svar. Vet du varför prisskillnader är så stora? Den dyraste biljetten mellan Hallsberg-Stockholm är 365 kr (16 kr/mil) och den billigaste är 95 kr (4 kr/mil). Men en kortresa har jämt samma pris och kan vara från 37 kr (37 kr/mil).

___________

Hej

Vi vill ha svar på detta mail från någon ansvarig och inte från kundservice. Vi vill gärna åka mer tåg men vi har reagerat på stora prisskillnader per mil med tåg. Se nedan.

Priserna är tagna på SJ:s hemsida på den billigaste biljetten och jämfört mot antal mil för bil på sträckan.

Varför är det tio gånger dyrare per mil på en kort jämfört med en lång resa? Kan ni ge förklaringar till vad som gör att det blir så stora prisskillnader? Finns det planer på att minska priset på kortare resor?

Vi bor i Hallsberg och tycker det är dyrt med 55 kr för en enkelbiljett till Örebro, men prisvärt med tåg till Stockholm eller längre. Vi har miljö- och klimatblogg och tänkte skriva denna skeva prisbild så det skulle vara bra om ni kan förklara våra frågeställningar. Vår blogg heter Familjenberg.nu

Med vänlig hälsning Johan och Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s