Bilen till Strömstad

Vi undersöker om vi behöver äga en bil. Här reflekterar vi över om vi behövt egen bil för vår semester i Strömstad.

Vi är på Capri utanför Strömstad, och har tagit oss hit med bil. Vi använder också bilen en del här på plats.

Resan hit

Vi tog bilen eftersom tågalternativen inte hade funkat så bra, speciellt inte med en 2-åring. Det skulle ta minst 5 timmar och inkludera flera byten och för vissa turer även bussresor. Om dottern vore äldre hade det kanske funkat bra.

På plats

När vi planerade resan kände vi att vi behöver bilen här i Strömstad för att utforska. Men det är andra gången vi är här, och vi har faktiskt inte åkt lika mycket bil som vi gjorde förra året. Kanske skulle det trots allt vara möjligt att klara oss utan bil nästa år?

Vad kan vi göra utan bil?

Det finns natur att utforska här i närheten. Vi kan utforska området med båt också. Det är 1 km till närmaste busshållplats så vi kan ta oss in till centrum med kollektivtrafiken. Och en del av en semestern handlar ju om att njuta, ta det lugnt och umgås. För det behöver vi inte ta oss någonstans.

Havet och husen på Capri
Vi behöver absolut inte bil varje dag, utan kan njuta av semestern här ute på Capri.

Vad behöver vi bilen till?

Vi skulle givetvis behöva bilen för att ta oss ut i naturen dit det inte går kollektivtrafik, eller blir för krångligt. Det skulle också bli svårare att handla mat utan bilen, men fullt möjligt.

Slutsatser

Att ta sig till Strömstad från Hallsberg hade hade varit möjligt, men besvärligt med en 2-åring. Vi hade också blivit något begränsade utan tillgång till bil på plats. Det går att hyra bil i Strömstad men det blir oekonomiskt när vi redan har en bil. Som det ser ut nu behöver vi egen bil eller hyrbil från Hallsberg. Det är svårt att vara spontan med en 2 – åring, som också behöver en stor bilbarnstol.

Vi fortsätter minimera våra behov av bil genom att hitta semestermål som fungerar bättre att nå utan bil. När vi väl vågar ta steget att sälja bilen blir det också mycket mer ekonomiskt att hyra bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s