En obekväm uppföljare

En obekväm uppföljare är en dokumentär med Al Gore, där han bland annat visar vilka naturkatastrofer som inträffat på grund av klimatförändringar.

Vi har under en tid funderat över hur vi kan inspirera andra att leva mer klimatsmart. Efter att ha tittat på (ännu) en dokumentär om klimatkrisen kände vi att det var dags att komma till skott, och startade den här bloggen.

I vårt första inlägg vill vi tipsa om den där dokumentären: En obekväm uppföljare (2017). Efter att du har tittat på den kommer garanterat även du känna att du också måste göra någonting mer.

Idag är nyheter om klimatkatastrofer vardag. Men varför ska vi acceptera det? Det undrar Al Gore, som vill få oss att ta klimathoten på allvar och tillsammans börja kämpa för en bättre värld!

Solenergi i Indien är avgörande för klimatet

I dokumentären visar Al Gore även på stora möjligheter med solenergi, som idag är billigare än kolkraft. Men för Indien är det mycket svårare att få lån till solenergi än till kolkraft. Hur befängt är inte det? Det är en avgörande fråga för Indien och världen eftersom Indiens befolkning använder allt mer el.

SolcellerpanelerIndien har svårt att få lån till solenergi.

En obekväm sanning

En obekväm uppföljare är Al Gores uppföljare till hans tidigare dokumentär En obekväm sanning (2006). Vi rekommenderar givetvis att du även tittar på den första, och förfäras över att det som Al Gore förutspådde i den dokumentären redan har inträffat. Det var då otänkbart för många (om inte science fiction) att en flodvåg skulle nå Ground Zero i New York. År 2012 inträffade det.

Båda dokumentärerna finns på Netflix och Viaplay.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s